Behandlingar

KURBEHANDLINGAR
Bodyscrubb (kroppspeeling) Rekommenderas före kurbad, massage och kroppsinpackning.
Kurbad (salt, alger el örter) ett varmt masserande el bubblande bad för ömma och trötta muskler.
Kroppsinpackning (lera, alger el olja) varma inpackningar rengör huden, stimulerar cirkulationen och ger lindring åt ömma muskler och leder.

MASSAGEBEHANDLINGAR
Flödesmassage, Zegmentmassage, Muskulering & Klassisk massage.
Gör spända muskler mjuka och elastiska • ökar blodcirkulationen i musklerna • ökar lymfcirkulationen • stärker immunförsvaret • har en avslappnande effekt på kroppen • ökar utsöndringen av vätska och slaggprodukter • ökar vår koncentrationsförmåga • motverkar ärrbildning efter skador i muskelvävnaden.

LOTORPSMETODEN
Thorakal mobilicering enligt Lotorpsmetoden är lämplig för personer med astma och astmaliknande symtom, de som har doftallergi mot kemikalier, parfymer, cigarettrök mm. Stressade personer som har svårt att få luft, panik och ångest, svår hosta och problem med slem samt KOL-patienter.

Lotorpsmetoden bygger på massage av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära patienten att andas på rätt sätt. Framförallt poängteras utandningens vikt.

Metoden uppfanns av Janne Karlsson cirka år 2003 och har sedan dess utvecklats ytterligare. Behandlingsresultaten har varit mycket lyckade och många personer med ovanstående åkommor har blivit så mycket bättre att de helt kunnat sluta med medicinering.

FYTOTERAPI
Örtmedicin hör till den mest representerade naturmetoden. Örter står i samklang med kroppens egen kemi. En behandling med läkeörter utgör ofta ett milt och ofarligt alternativ eller komplement till skolmedicinska behandlingar.

Som Fytoterapeut använder jag mig av Levande blodanalys, ögondiagnostik & kinesiologi för att skräddarsy behandling med örter, kost och näring för dina speciella behov. Jag håller föredrag i personlig utveckling och kost & näring.

NÄRINGSTERAPI
Med hjälp av näring och kost kan man komma tillrätta med olika symtom/sjukdomar. Jag tillämpar kunskaper om hur kosten, vitaminer, mineraler, enzymer, fettsyror mm påverkar kroppens anatomi, fysiologi & biokemiska funktion. De flesta sjukdomar/symtom kan förbättras eller helt försvinna med hjälp av rätt kost, näring och örtterapi.

LEVANDE BLODANALYS
Jag analyserar en droppe blod från ditt finger i ett speciellt mikroskop. Det är en snabb, enkel och pålitlig analys av blodets tillstånd. Det ger dig och mig mycket värdefull information. Blodbilden avslöjar tillståndet i blodcellerna och blodplasman, vilket i sin tur ger viktig information om ditt hälsotillstånd. Man kan bland annat spåra näringsbrister, matsmältningsstörningar, immunförsvarets aktivitet, försämrad leveravgiftningsförmåga, svampöverväxt, virusinfektioner, tendens till förhöjda kolestrol- och triglysreridvärden mm.

ÖGONDIAGNOSTIK
Ögonen är kroppens reflexologiska spegel och irisdiagnostiken kan avslöja mycket om både kropp och själ, och göra oss medvetna om vår hälsostatus.

KINESIOLOGI
En manuell muskeltestning för att känna av obalanser och blockeringar. Olika muskler i kroppen relaterar till olika inre organ och delar av kroppens nerv- och energisystem. Jag testar bl a överkänslighet

FRIGÖRANDE ANDNING
Frigörande andning är en friskvårdande metod för att…få mer glädje och energi…få ökat välbefinnande i kropp och själ…få klarare tankar och ökad fokusering…lösa upp fysiska och psykiska spänningar..lära känna dig själv bättre…våga vara dig själv och bejaka dina behov…öka ditt självförtroende

FAMILJETRÄDSANALYS
Familjeträdsanalys är ett inspirerande och unikt system för ökad självkännedom och erbjuder vägar till personlig utveckling. Redskap vi använder oss av är tolkning av ögats iris och hur vi påverkas av vår syskonplacering.

Familjeträdsanalys kan ge Dig:…

  • Förbättrad förståelse för dig själv och ditt samspel med omgivningen.
  • Förbättrad kommunikation inom din egen parrelation och familj.
  • Hjälpa dig som förälder att på ett bättre sätt stödja ditt/dina barn.
  • Förbättra hälsa och livskvalitet.